Reggevallei

Terugblik lezing 11 april 2023 Gerrie Veenstra

Thema:          presentatie bijzondere planten door Gerrie Veenstra

Op dinsdagavond 11 april 2023 heeft Gerrie Veenstra voor onze afdeling Reggevallei van Groei & Bloei een zeer leerzame en boeiende presentatie  gehouden over “bijzondere planten”.

Deze verenigingsavond werd door 23 personen bezocht.

Gerrie Veenstra  vertelde in het kort  over zijn kwekerij “de Botterhutte” in het Gelderse Halle en zijn passie voor het kweken van bijzondere Hosta’s.

Het thema van zijn presentatie had vooral betrekking  op bijzondere vaste planten., die hij zelf kweekt en ook probeert te betrekken van andere gerenommeerde kwekerijen.

In de lezing over “Bijzondere planten door het jaar heen,” beginnende met de winter en eindigend met de herfst heeft hij door middel van een  PowerPoint presentatie met 150  duidelijke foto`s. prachtige planten/bloemen laten zien.

Bijzonder is zijn grote kennis over de wijze waarop met bijzondere vaste planten moet worden omgegaan zoals:

  • Aanschaf bij voorkeur via een kweker;
  • Het beste tijdstip van planten is in het voorjaar dan is er kans dat plant meerjarig mee kan gaan;
  • de wijze waarop ze geplant moeten worden (half) schaduw, zon);
  • de hoogte van de plant  en combinatie of alleen plaatsen;
  • bemesting (kalk/koemest) of jaarlijks compost onder plant aanbrengen ;

Een boeiende lezing waarbij er ook  interactie vanuit  de aanwezigen in de zaal was en vragen goed beantwoord werden en wij veel tips hebben ontvangen.

Gelet op de positieve ervaring hebben wij voor het 1e kwartaal 2024 een vervolglezing  van Gerrie Veenstra over schaduwplanten in voorbereiding

 

Van de meegebrachte vaste planten die op een verkooptafel uitgestald waren zijn er veel verkocht en zullen inmiddels al in de diverse tuinen gepoot zijn.