Reggevallei

Op dinsdagavond 11 april 2023 hoopt Gerrie Veenstra voor onze afdeling Reggevallei van Groei & Bloei een lezing te houden over “bijzondere planten”.

Gerrie Veenstra runt een kwekerij “de Botterhutte” in het Gelderse Halle.

Deze plantenliefhebber houdt van alles wat bloeit en vond zijn passie voor het kweken van bijzondere Hosta’s en heeft als specialisatie bijzondere vaste planten van eigen en andere gerenommeerde kwekerijen. Naast een uitgebreide collectie Hosta’s (2.000 stuks) beschikt hij over een sprookjesachtige schaduwtuin met schaduwplanten, grassen en varens.

In de lezing over “Bijzondere planten door het jaar heen, vertelt hij  iets over mooie planten in de diverse jaargetijden, beginnende met de winter en eindigend met de herfst. Dit alles met een PowerPoint presentatie met 150 foto`s.  Een boeiende lezing met veel bijzondere planten. Ook is het mogelijk om tijdens de lezing vragen te stellen waardoor de lezing een dynamisch karakter krijgt en ook leerzaam is.

Gerrie Veenstra geeft zowel in binnen- als in buitenland lezingen en ontvangt na afloop veel positieve reacties en vele bezoeken aan zijn tuin in de Achterhoek.

De lezing van Gerie Veenstra  wordt gehouden in het clubgebouw van postduivenvereniging “Luchtvermaak”  aan de Margrietlaan 7a te Rijssen 

Tijdstip:          Aanvang presentatie bijzondere planten om 19.45 uur

Entree leden is gratis          Niet leden betalen € 2,50

Koffie/thee met koek € 1,00

Zie ook bijgaande link van het filmpje van  Gerrie Veenstra